Dit kan op zoveel verschillende manieren, en bij iedereen past een andere wijze.

Belangrijk om te vertellen is, dat als je een cruise wil boeken in Nederland, er eigenlijk bijna geen prijsverschillen bestaan tussen de reisbureaus.

Heb je veel hulp nodig en wil je (bijna) niks zelf doen? Boek dan via een reiswinkel of een travel consultant. Vooral de kleinere reiswinkels of travel consultants kunnen je prima helpen, van begin tot eind. Het fijne hierbij is dat je al je vragen kunt stellen en dat zij je persoonlijk kunnen assisteren bij het maken van je keuzes. Ook kunnen zij de vluchten voor je boeken, eventuele transfers van het vliegveld naar de haven en weer terug en hotelovernachtingen. 

Vind je het fijner om thuis op de bank te beslissen, dan kun je er ook voor kiezen om bij een online reisbureau te boeken. Dan moet je zelf alle gegevens ingeven op de site. Je zoekt vooraf zelf alle informatie over de juiste rederij en de route op en boekt dan zelf op de website. Het is een stukje onpersoonlijker, maar sommigen mensen vinden dat juist fijner. Soms kun je op internet zelfs je eigen hut uitkiezen. Een voorbeeld is bijvoorbeeld www.captaincruise.nl of www.cruisereizen,nl . Soms is het mogelijk om hier ook een vlucht bij te boeken. Een hotelovernachting moet je vaak zelf regelen.

Ook kun je er voor kiezen om te boeken bij de rederij zelf, bijvoorbeeld bij Holland America Line of Royal Carribean.  Het voordeel hiervan is dat je zeker weet dat je alle gespecialiseerde informatie krijgt die je nodig hebt. Waar de reisbureaus eerst informatie moeten vragen aan de touroperators die hun informatie weer moeten vragen aan de rederijen, kun je deze stappen dus overslaan door rechtstreeks te boeken bij de rederij. Nadeel is natuurlijk wel dat je zelden dezelfde contactpersoon hebt, en dat je je verhaal of vraag dus vaker zal moeten herhalen.

Ga je echt voor de laagste prijs, dan kun je je cruises boeken bij buitenlandse websites zoals bijvoorbeeld www.vacationstogo.com. Niet alle rederijen zijn boekbaar vanuit Nederland. Holland America Line en Princess Cruises mogen op deze site enkel vanuit Amerika geboekt worden. Maar voor andere cruise lines zijn er echt mooie prijzen te vinden op deze site. Hier wordt wel veel van je eigen zelfstandigheid gevraagd: je moet zelf je vluchten boeken, hotelovernachtingen, transfers etc. Ook inchecken en alle info over drankenpakketten moet je zelf uitvinden.

Er bestaat zelfs een cursus, in het Engels, waar je alles leert over het boeken van cruises, het kiezen van bestemmingen, enz.

Wat je ook kiest, geniet er van!

Leave a Reply

Your email address will not be published.