Een van de vele vooroordelen die er zijn over cruisereizen: er zijn alleen maar oude mensen aan boord. Dat beeld bestaat inderdaad in Nederland, maar ik kan je verzekeren: dit is echt niet waar. Natuurlijk, als je buiten de schoolvakanties gaat, zal de gemiddelde leeftijd inderdaad wat ouder zijn. Maar in de vakanties zijn er veel gezinnen die op cruise gaan.

Ook hangt het af van de rederij die je kiest. Een rederij is een eigenaar van een of meer schepen die onder een gemeenschappelijke naam varen, zoals bijvoorbeeld Hollland America Line, Royal Carribean, MSC cruises enz. Elke rederij heeft haar eigen unieke identiteit en daardoor ook haar eigen doelgroep en faciliteiten.

Enkele voorbeelden:

  • Bij Viking Cruises, een zeer luxe cruise line, mogen er geen kinderen onder 18 jaar mee op het schip. De goedkoopste cruise begint hier bij een bedrag van ca. Euro 3.000 per persoon.
  • Costa Cruises, een hele goedkope Italiaanse cruise line, is gericht op families en biedt veel entertainment.
  • De Holland America Line richt zich op de Amerikaanse en Nederlandse markt. Aan boord is alles in het Nederlands en in het Engels, en er is zelfs een Dutch Café aan boord waar je poffertjes, kroketten en stroopwafels kunt krijgen.
  • Bij Disney Cruises is de cruise juist helemaal gericht op kinderen: van het entertainment aan boord tot aan de zwembaden, de excursies etc.

En daar tussen in zitten nog heel veel meer rederijen die zowel voor jong als oud geschikt zijn. Aan boord zijn overigens wel altijd enkele rolstoelhutten beschikbaar. Maar veel rolstoelen en rollators zul je aan boord niet veel tegenkomen.

Ook veel jonge mensen gaan op cruise vakantie, vooral in het buitenland (Amerika, Engeland en Australië) zijn cruise reizen zeer populair. Overigens zijn er ook steeds meer Chinese en Russische gasten aan boord. Cruise reizen zijn echt van alle leeftijden, laat je niet weerhouden door deze vooroordelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.