Over de hele wereld varen cruise schepen, tot aan de Noordpool toe! Om bij je cruise schip te komen, reis je eerst naar de haven vanaf waar je vertrekt. Dat kan aan de andere kant van de wereld zijn, maar dat kan ook van heel dichtbij.

Vanaf mei wordt er ook volop gevaren in Noord Europa. Cruises gaan dan naar Noorwegen, Zweden, Denemarken, Engeland, Schotland, Ierland, IJsland, Groenland en zelfs door naar Rusland (Sint Petersburg). Dat betekent ook dat je dan van heel dichtbij kunt opstappen, zelfs in Nederland.

Kostenplaatje

Als je geen vliegtickets hoeft te kopen, bespaar je behoorlijk wat kosten. Niet alleen het vliegen kost serieus geld, maar ook het parkeren op het vliegveld en het hotel voor en/of na je cruise is niet nodig.

Bagage

Je mag, als je dat wil, meer dan 20kg bagage meenemen! Doordat je meestal vliegt naar een bestemming, mag je over het algemeen slechts 20 kg meenemen. Met de auto is die bagagelimiet er natuurlijk niet!

Hotel

Meestal vertrekt het schip pas laat in de middag. Dus je hebt geen hotel nodig, want je bent vanuit heel Nederland altijd op tijd aan boord.

Wegvaren vanuit Nederland

Vanuit Nederland vertrek je vanuit Rotterdam, Amsterdam of soms IJmuiden. Prachtige plaatsen om daar met je cruise schip weg te varen. Je ziet je eigen land eens op een hele ander manier. Luister ook eens naar je internationale reisgenoten die hele andere dingen zien in ons land.

Aankomst in Nederland

De minst leuke dag van de cruise is de laatste dag op het schip, zonder twijfel. Maar het gevoel dat je niet hoeft te haasten omdat je die ene vlucht nog moet halen is echt geweldig!

Leave a Reply

Your email address will not be published.